ТУРИСТИЧКА ОРГАНИЗАЦИЈА ОПШТИНЕ ЉУБОВИЈА
ЋИРИЛИЦА  |   ЛАТИНИЦА

Млади вајар из Љубовије, Бојан Грујић-на фестивалу резбарења у леду у Томску

Бојан Грујић, млади академски вајар из Љубовије, представиће свој рад, Републику Србију и своју општину на фестивалу резбарења у леду у Томску, центру Томске области у западном делу Сибира у Русији. Фестивал је међународног карактера, а ово је први пут да српски тим у саставу Бојан и Иван Грујић, учествује на фестивалу у Томску. Бојан води свог брата Ивана Грујића који ће му бити техничка подршка. Тимски рад је неопходан, јер ће скулптура бити висока 3,5 м - 4 м. На фестивалу учествује 20-ак тимова који ће радити скулптуре од леда на температурама од -15 до -30 степени. Фестивал траје од 10. до 17.децембра 2017.године.Тим Србије наступа под именом "Покровитељи зиме", а правиће скулптуру "Стрибога", који представља словенско божанство ветрова. Тема фестивала је "сила природе". Завршене фигуре ће остати у простору центра за одмор и рекреацију "Атракцион" у Томску.
По завршетку фестивала у Томску Бојан Грујић путује на Блед на фестивал резбарења у леду од 17. до 21.децембра 2017.године. Ово је фестивал брзог резбарења, где се машинским алатима у пар потеза и за веома кратко време мора постићи форма тражене скулптуре.
Бојан у Томск и на Блед носи промотивни материјал Туристичке организације Љубовија, тако да ће посетиоци и учесници фестивала на овај начин моћи да се упознају са туристичким локалитетима и манифестацијама у општини Љубовија.
Бојан је један од промотера нашег краја, јер се захваљујући њему за нас се чује и на далеким дестинацијама.
О нама

Туристичка организација општине Љубовија је основана са циљем валоризације, очувања и заштите туристичких вредности и унапређења и развоја туризма на територији општине Љубовија.

Задаци Туристичке организације Љубовија су:

  • 1. обогаћивање и подизање нивоа квалитета туристичких садржаја,
  • 2. организовање туристичке информативно-промотивне делатности,
  • 3. организовање манифестација,
  • 4. унапређење и промоција,
  • 5. унапређивање туризма у општини,
  • 6. учешће у разради и спровођењу локалне туристичке политике,
  • 7. унапређење услова за прихват и боравак туриста.