ТУРИСТИЧКА ОРГАНИЗАЦИЈА ОПШТИНЕ ЉУБОВИЈА
ЋИРИЛИЦА  |   ЛАТИНИЦА

Успешно реализован "Конкурс за избор најлепше туристичке фотографије у Љубовији 2017"

Туристичка организација Љубовија традиционално спроводи "Конкурс за избор најлепше фотографије године". Тако је и ове године конкурс расписан 15.новембра и трајао је до 15.децембра 2017.године. Један учесник је имао право да пошаље највише пет фотографија, које представљају кадар са подручја наше општине, туристички локалитет, слику са неке од наших манифестација, пејзажа...
Број учесника је био велики, а пристигле фотографије изузетне. Жири у саставу локалних фотографа и члана Управног одбора Туристичке организације Љубовија Драгољуба Пановића није имао ни мало лак задатак. Прегледали су неколико пута све приспеле фотографије, елиминисали део, па поново прегледи, елиминације и после вишечасовног посматрања и процене одабрали победничку фотографију. Прво место-фотографија Драгана Павловића (награда је слика на платну панорама Љубовије поклон фотографске радње "Фото видео МБ" из Љубовије и сет сувенира Туристичке организације Љубовија). Друго место-фотографија Катарине Јовановић (награда је сет сувенира Туристичке организације Љубовија).
Треће место-фотографија Марине Радић (награда је сет сувенира Туристичке организације Љубовија). Диплому за промотивни филм о туристичким потенцијалима општине Љубовија, ван конкуренције, су освојили ученици ОШ у Горњој Трешњици, који су са својим наставником Михаилом Стевић креирали једну лепу презентацију. Ученици-Сања Јевтић, Марко Павловић, Момир Јевтић, Миланка Павловић. За ученике и наставника организујемо пријем у туристичкој организацији и том приликом их награђујемо сувенирима Туристичке организације Љубовија.
У прилогу су победничка фотографија и фотографије које су друго и треће место, као и оне које су ушле у ужи избор.
О нама

Туристичка организација општине Љубовија је основана са циљем валоризације, очувања и заштите туристичких вредности и унапређења и развоја туризма на територији општине Љубовија.

Задаци Туристичке организације Љубовија су:

  • 1. обогаћивање и подизање нивоа квалитета туристичких садржаја,
  • 2. организовање туристичке информативно-промотивне делатности,
  • 3. организовање манифестација,
  • 4. унапређење и промоција,
  • 5. унапређивање туризма у општини,
  • 6. учешће у разради и спровођењу локалне туристичке политике,
  • 7. унапређење услова за прихват и боравак туриста.