ТУРИСТИЧКА ОРГАНИЗАЦИЈА ОПШТИНЕ ЉУБОВИЈА
ЋИРИЛИЦА  |   ЛАТИНИЦА

Дринска регата у Љубовији-манифестација која спаја људе

Све је спремно за најдужу регату на Балкану, која се одржава 14.јула у Љубовији. Пловни пут је од Рогачице до Љубовије-што чини 40 км пловидбе најлепшим делом тока реке Дрине. Карневалску поворку пловила прате плутајући трубачки оркестри, задужени за добар провод учесника. Вијоре се заставе Србије на пловилима, али и заставе многих других земаља.
Дринска регата у Љубовији брише границе, окупља учеснике из свих бивших југословенских земаља, читаве Европе, Кине, Јапана и других далеких дестинација. Са традицијом од скоро две деценије за регату се чуло у свим земљама на планети. Репортаже и кадрови пловидбе емитовани су на свим континентима. Манифестације су место где се граде нова пријатељства, бришу границе и стварају мостови међу народима. Регата је типичан пример дешавања где се заједно веселе, друже, плове све нације, расе и вероисповести. Сви туристи и људи добре воље добродошли су код нас. Угостићемо их љубазно, омогућити целодневно уживање у чарима једне од најлепших и најчистијих река, а враћаће нам се у будуће као пријатељи.
Ове године учесници плове уз хитове Саше Матића и Гоце Тржан, који ће наступити у окиру концертних садржаја. У петак 13.јула у вечерњим сатима биће одржан концерт Гоце Тржан, а у суботу 14.јула по окончању спуста за све учеснике, госте, грађанство наступиће Саша Матић.
Од 30.јуна па закључно са 13.-им јулом Спортски савез општине Љубовија организује турнире у малом фудбалу, баскету, стоном тенису, шаху и трци рафтинг чамаца.
О нама

Туристичка организација општине Љубовија је основана са циљем валоризације, очувања и заштите туристичких вредности и унапређења и развоја туризма на територији општине Љубовија.

Задаци Туристичке организације Љубовија су:

  • 1. обогаћивање и подизање нивоа квалитета туристичких садржаја,
  • 2. организовање туристичке информативно-промотивне делатности,
  • 3. организовање манифестација,
  • 4. унапређење и промоција,
  • 5. унапређивање туризма у општини,
  • 6. учешће у разради и спровођењу локалне туристичке политике,
  • 7. унапређење услова за прихват и боравак туриста.