ТУРИСТИЧКА ОРГАНИЗАЦИЈА ОПШТИНЕ ЉУБОВИЈА
ЋИРИЛИЦА  |   ЛАТИНИЦА
СМЕШТАЈНИ КАПАЦИТЕТИ

Правци развоја туризма у Азбуковици усмерени су ка подстицају развоја сеоског, спортско - рекреативног, верског, ловног и риболовног туризма.Сеоски туризам

Позната по бројним природним лепотама, Љубовија се са својом околином укључила у туристичку понуду Србије. Чист ваздух, здрава храна, чиста планинска вода, реке, шуме, планине су наша туристичка понуда. Околна села Азбуковице обилују природним лепотама и условима за развој планинског, спортско - рекреативног, верског, сеоског и ловног туризма. Велики број домаћинстава је спремно да у оквиру туризма пружи услуге смештаја, па у селима Бобије и насељима поред Дрине постоје смештајни капацитети са извршеном категоризацијом. Услуге смештаја су најпре почели да пружају домаћинства села Узовница, Врхпоље и Горње Кошље.


Активан одмор

Поред уживања у природним лепотама, пешачењу, излетима, постоји могућност активног организовања домаћих радова, било у пољу или у кући, као и спремање зимнице за сопствене потребе на традиционалан начин.ХОТЕЛИ


Хотел "Дринска Ласта"

Хотел "Ласта" је саграђен у архитектонски модерном стилу где доминирају стаклене површине које пружају изузетан поглед на обалу и саму реку Дрину. У току летње сезоне гостима је на располагању отворени базен, као и базен за децу. Две изузетно лепо уређене ресторанске терасе окружене зеленим растињем пружају поглед на реку Дрину.
Хотел Ласта се налази у Љубовији, на 170 километара удаљености од Београда, на магистралном путу Београд - Шабац. Хотел се налази у уређеном комплексу од 30 ари, у прелепом природном окружењу, на 50 метара од реке Дрине, са уређеним стазама за шетњу.
Хотел Ласта располаже једнокреветним, двокреветним и трокреветним собама укупног капацитета од 52 лежаја и рестораном од 100 места. Све собе су опремљене клима уређајем, плазма телевизором и купатилом са туш кабином.
Хотелска услуга је на бази пансиона, полупансиона, преноћишта са доручком и дневног одмора, а на менију ресторана налази се разноврсна понуда специјалитета домаће и интернационалне кухиње који се припремају по врхунским рецептима. Гостима су на располагању два отворена базена за децу и одрасле, као и богати забавни, рекреативни и спортски садржаји које нуди река Дрина. Такође, гостима је обезбеђен и паркинг капацитета 15 места.


Категорисанa домаћинства којa пружају услуге смештаја:
      Никола Кнежевић – Етно село Врхпоље
      "Вила Зеленика" - Врхпоље
      Планинарска кућа на Бобији - Селимир Јањић
      Тадића вајати - Дрлаче
      "Дринска милина" - Дрлаче
      Зоран Савић - Доња Буковица
      СУТР "Ракета" Доња Буковица
      Дринско свитање - Горњa Трешњицa
      Вила "Витезов мир"
      "Дринска идила" - одмор на Дрини
      Апартман "Капетана лука"
      Сеоско туристичко домаћинство "Лане"
      Кућа "Носталгија"
      Кућа "Дрински близанци"

О нама

Туристичка организација општине Љубовија је основана са циљем валоризације, очувања и заштите туристичких вредности и унапређења и развоја туризма на територији општине Љубовија.

Задаци Туристичке организације Љубовија су:

  • 1. обогаћивање и подизање нивоа квалитета туристичких садржаја,
  • 2. организовање туристичке информативно-промотивне делатности,
  • 3. организовање манифестација,
  • 4. унапређење и промоција,
  • 5. унапређивање туризма у општини,
  • 6. учешће у разради и спровођењу локалне туристичке политике,
  • 7. унапређење услова за прихват и боравак туриста.